top of page

KOUZELNÝ SVĚT NICHE PARFÉMŮ

Daniel Josier, jeden z nejznámějších španělských tvůrců niche parfémů, je již dlouhou dobu považován za pojem evropského parfumerství. Po letech učednictví pod vedením světoznámého Jean-Clauda Elleny uvedl v roce 2012 na trh vlastní řadu originálních vůní, která si rychle získala zástupy příznivců. Není divu, protože Josierovy parfémy se vyznačují osobitostí a zároveň precizním vyvážením a poctivostí jednotlivých složek.


Právě seznámení s Josierovy niche parfémy bylo natolik zásadním prožitkem, že rychle vedlo k nápadu otevřít parfumerii nabízející jeho vůně a poskytnout tak tento zážitek i českým zákazníkům. Po pečlivém hledání vhodného prostoru byla parfumerie S-parfémy slavnostně otevřena v pražské pasáži U Nováků. V útulném a elegantním obchodě dnes nabízí nejen Josierovy parfémy, ale i další vůně mistrů parfumérů, jakým je například Francis Bocris. Právě jemu se podařilo znovuobrození Créations Aromatiques, jednoho z nejstarších parfemářských domů v Grasse, který před patnácti lety zanikl. Francis Bocris, bývalý žák a zároveň tvůrce slavných parfémů 90. let, jako je např. řada Paloma Picasso, se nesmířil s takovou ztrátou, zakoupil jméno společnosti a svým dílem nyní úspěšně pracuje na obnově její slávy.


Umění skryté ve vůních oslavuje svým přístupem Kubánec Renier Rodriges Mendez. Malíř, sochař, umělec tělem i duší, jehož práce jsou vystavovány ve Francii, Španělsku i Lucembursku, propadl světu parfémů a vytváří vůně přímo inspirované malířskými díly. Dvě umělecké formy se tak navzájem ovlivňují a doplňují, ve společné symbióze umocňují zážitek z obého. Některé z jeho obrazů jsou vystavené přímo v parfumerii, a tak můžete sami posoudit, jak velký soulad mezi nimi a jeho vůněmi vládne.


Black rain


Společným znakem nabízených parfémů je především vysoký obsah vonných složek, který se pohybuje mezi 20 - 25 %. Takové parfémy označujeme pojmem niche a vytvářejí stále vyhledávanější alternativu k běžným toaletním vodám. Prvotřídní suroviny, originální rukopis tvůrců a úctyhodný výběr vůní tvoří důvody, proč byste si je neměli nechat ujít. Právě rozmanitost vůní byla hlavním impulsem k vytvoření setu šesti 5 ml flakónků různých vůní Daniela Josiera, které si můžete vybrat přímo v prodejně a denně je obměňovat dle aktuální nálady nebo příležitosti. Samozřejmostí je i prodej větších 100 ml flakónů a jednotlivých 5 ml balení, které se ideálně hodí do dámské kabelky či pánské toaletní tašky. Parfémy Création Aromatiques zakoupíte ve velikosti 75 ml.


Touha zprostředkovat svým zákazníkům vůně, které jinde nenajdou, přivedla majitele parfumerie nově i k Zarku Ahlmannu Pavlovovi, dánskému módnímu návrháři a parfumérovi. Jeho kroky na poli parfumerství vedou zcela originální cestou, na které úspěšně kombinuje klasické francouzské postupy s tím nejmodernějším vědeckým přístupem. Snaha zachytit ve své vůni pravý duch Dánska se setkala s obrovským nadšením nejen ve skandinávských zemích. Není divu, protože každý, kdo miluje severský minimalismus, čistotu a uměřenost, prožije při přivonění k těmto vůním skutečně výjimečný okamžik.


Pink Molecule


Svět voňavých zážitků doplňuje nabídka aromatických svíček z rodinné manufaktury Candela’s Velas Barcelona, které jsou vyrobené z vysoce kvalitního vosku, vyznačují se vysokým obsahem přírodních vonných látek a jsou pro český trh dostupné pouze v parfumerii S-parfémy.


Pokud tedy patříte mezi ty, kteří rádi objevují nové vůně a potrpí si na kvalitu a originalitu, neměla by tato parfumerie uniknout vaší pozornosti.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page