top of page

Hermelínová nálož

V naší gastrodílně jsme díky jejich oblíbenosti opětovně uspořádali výrobu nakládaných hermelínů. Tato pochoutka je velmi oblíbená nejen díky své jednoduchosti, ale také díky tomu, že je možné si ji vyrobit dle vlastní chuti, možností a kreativitě.

Základem jsou hermelíny nebo jakýkoli jiný sýr podobné konzistence, olej, koření a různé nakládané papričky, rajčata, olivy či jiná zelenina a přísady a syrová, nejlépe červená cibule. Olej si raději kupte kvalitnější, nejlépe slunečnicový. Koření zvolte podle toho, jaká jídla máte rádi. My doporučujeme sladkou papriku, čili, grilovací koření, pečené kuře. Doplňte celými kuličkami barevného pepře. Kromě zmíněné nakládané zeleniny je možné využít různé druhy sušených plodů, např. brusinky a také vlašské ořechy.

K samotné výrobě ještě potřebujete sklenici s víčkem. Lepší jsou menší sklenice, jelikož po otevření je dobré celý obsah zkonzumovat najednou. Sklenici naplníte kousky sýra, který můžete rozkrájet buď na menší trojúhelníčky nebo větší kolečka a posypat zvoleným kořením. Sýr proložte vámi zvolenou zeleninou a dalšími ingrediencemi. Sklenici neplňte až po okraj, protože celý obsah je nutné na konci zalét olejem tak, aby pod víčkem zbyl alespoň 1 centimetr prostoru. To proto, aby vám obsah později nepřetekl.

Pak už jen zbývá uložit naložené hermelíny do lednice a počkat několik dnů, až se všechny chutě náležitě propojí a vy si budete moci pochutnat na vlastnoručně vyrobeném produktu.

Hermelíny tradičně vyrábíme v podzimních měsících těsně před vánoci. Je tedy možné je využít i jako chutný vánoční dárek.

bottom of page