top of page

Výroba šampónu

Tuhý šampón (šampuk) se používá podobně jako mýdlo. Mokré vlasy jím "namydlíte", necháte chvíli působit a opláchnete vlažnou vodou. Můžete si jím umýt i celé tělo nebo s jeho pomocí přeprat prádlo.

Vyráběli jsme dva druhy šampuku - rozmarýnový na normální a jemné vlasy - a šampuk s luxusními oleji na suché a poškozené vlasy.

Všechny suroviny jsou přírodního původu a mají skvělé účinky na vlasy a vlasovou pokožku:

SCI - Surfaktant SCI (Sodium Cocoyl Isethionate) - povrchově aktivní látka, je sodná sůl odvozená od kokosového oleje. Produkuje hustou, luxusní pěnu.

Čaj z rozmarýnu - stimuluje růst vlasů a revitalizuje je. Vysušeným vlasům dodá potřebnou hydrataci. Prokrvuje pokožku hlavy, díky tomu se kořínky vlasů lépe vyživují a vlasy jsou na pohled zdravější a silnější.

Panthenol - výborné vlasové tonikum. Má regenerační účinky, zvyšuje schopnost vlasů zadržovat vodu, čímž zlepšuje jejich pružnost. Chrání je před tepelným poškozením při fénování.

Keratin - revitalizuje přirozenou ochrannou vrstvu vlasů, obnovuje jejich pevnost a vrací jim pružnost. Bylo prokázáno, že výrazně snižuje poškození vlasů chemickými látkami.

Arganový olej - je nazýván elixírem mládí. Je bohatý na tokoferoly, karoten, esenciální mastné kyseliny a vitaminy A a E. Stimuluje přirozenou regenerační schopnost kožních buněk a má silně hojivé vlastnosti. Pokožku a vlasy do hloubky vyživuje a navrací jim jejich přirozenou pružnost. Vlasy získávají nový lesk, jsou hedvábné a jemné na dotek.

Makadmiový olej - podporuje přirozenou regeneraci kůže, obnovu buněk a hojení. Hodí se k ošetření suchých a lámavých vlasů, které regeneruje a navrací jim opět pružnost a lesk.

Bambucké máslo Karité - hydratuje, regeneruje a zvláčňuje pokožku a vlasy, chrání je před volnými radikály, má protizánětlivé a hojivé účinky.

Spirulina - sladkovodní řasa zelené barvy, kterou způsobuje chlorofyl a pigmenty bohaté na antioxidanty. Obsahuje mimořádné množství minerálů, vitamínů (zejména skupinu B) a esenciálních aminokyselin. Má antioxidační účinky a pomáhá při hojení drobných poranění.

Vitamin E - má antioxidační účinky, díky kterým funguje jako přírodní konzervant. Chrání oleje před žluknutím a prodlužuje jejich životnost. Zároveň podporuje regeneraci buněk, působí proti volným radikálům a snižuje poškození kůže UV zářením.

Esenciální olej rozmarýn - svěží bylinné tóny s lehce dřevitým nádechem působí jako přírodní antidepresivum, posilují schopnost soustředění a prodlužují výkonnost. Rozmarýn má také prohřívací účinky a podporuje lokální prokrvení.

Esenciální olej růže - luxusní vůně damašské růže působí jako antidepresivum i afrodiziakum, zmírňuje bolesti hlavy a menstruační bolesti. Má zklidňující účinek, aktivně přispívá k omlazení, hojení a regeneraci pokožky.


bottom of page