top of page

Výroba balzámu

Balzám voní a chutná po kokosu, medu a pomeranči, takže je na rtech velmi příjemný.

Na přání bylo možné přidat do balzámu přírodní barvivo (oxidy, mica) a vytvořit si tak rtěnku na míru.

Základem balzámu je bio kokosový olej - obsahuje množství nenasyceným mastných kyselin, vitaminů a antioxidantů, které kůži aktivně vyživují

a pečují o ni. Spolehlivě působí proti vzniku drobných zánětů a chrání pleť před rozšířením mykóz. Pleť zjemňuje, posiluje a činí ji odolnější vůči nepříznivým vnějším vlivům.

Včelí vosk je bohatý na vitamín A, má antioxidační a antiseptické účinky. Chrání a léčí popraskané rty.

Včelí med je jedna z nejsilnějších přírodních hydratačních látek. Obsahuje inhibiny, které působí proti růstu bakterií a činí z něj významné antiseptikum. V medu dále nalezneme minerály, vitamíny skupiny B, C, D, E a flavonoidy, které pomáhají chránit pleť před účinkem škodlivých volných radikálů. Hojí oschlé a popraskané rty.

Lanolín je přirozený ovčí produkt. Vytváří vosku podobnou ochrannou vrstvu ovčí srsti před nepříznivými vlivy počasí a brání pronikání vody na kůži. Zlepšuje i kvalitu lidské kůže - redukuje suchost pokožky až o 40% během jedné hodiny. Tvoří na pokožce ochranný film a tak v ní udržuje hydrataci.

Rakytníkový olej zvyšuje pružnost a elasticitu pokožky, zpomaluje její stárnutí a hojí drobná poranění.

Vitamin E má antioxidační účinky, díky kterým funguje jako přírodní konzervant. Chrání oleje a másla před žluknutím a prodlužuje jejich životnost. Zároveň podporuje regeneraci buněk, působí proti volným radikálům a snižuje poškození kůže UV zářením.

Balzám má svěží vůni grepového esenciálního oleje. Toto aroma oblíbené i u dětí působí přirozeně antidepresivně, zlepšuje náladu a revitalizuje organismus. Aroma grepu mírní vytrvalé bolesti hlavy i migrénu a uvolňuje napjaté svaly.


bottom of page